Dogman ja kestävä kehitys

Meille Dogmanilla kestävyyskysymykset ovat tärkeä ja luonnollinen osa työtämme. Tiedämme, että on mahdollista vaikuttaa sekä isoilla että pienillä teoilla – aina globaaleista ympäristötavoitteista suosittujen kakkapussiemme materiaalivalintoihin. Parannamme jatkuvasti käytäntöjämme ja pyrimme pienentämään ympäristöjalanjälkeämme.
Maailmassa, meillä ja sinua varten.

Maailmassa

Kuljetukset ovat osa liiketoimintaamme, ja meillä on useita keinoja varmistaa, että ne tapahtuvat ilmastoarvojemme mukaisesti. Teemme aktiivisia valintoja eri osa-alueilla, jotka kattavat kaiken pinottavien laatikoiden ja pakkausten käyttämisestä täyttöasteen nostamiseksi aina käyttämiemme konttien tyyppeihin.  

 

Mahdollisuuksien mukaan koordinoimme toimituksiamme myös muiden kanssa tehokkuuden ja tilankäytön parantamiseksi. Maksamme myös lisämaksun siitä, että laivakuljetuksissamme käytetään ympäristöystävällisempää polttoainetta.

 

Kuljetustemme ympäristövaikutuksen minimoimiseksi vältämme lentokuljetuksia ja suosimme mahdollisuuksien mukaan junaa ja lauttoja perävaunujemme kuljetuksissa. Monien aktiivisten valintojemme lisäksi kompensoimme myymäläkuljetustemme hiilidioksidipäästöjä tukemalla aurinkoenergiahankkeita Intiassa.

Meillä

Meillä on konkreettisia ympäristötavoitteita, joiden avulla varmistamme, että seuraamme ja arvioimme edistymistämme ja parannuksiamme kestävän kehityksen alalla. Tavoitteisiimme kuuluu muun muassa konsernin sähkönkulutuksen pienentäminen 30 prosentilla neliömetriä kohti ja hiilidioksidipäästöjen pienentäminen 30 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

 

Käytämme myymälöissämme, toimistoissamme ja varastoissamme fossiilivapaata ja hiilidioksidineutraalia energiaa, mikä tarkoittaa, että kaikki käyttämämme sähkö tuotetaan fossiilivapaista energianlähteistä, jotka eivät vapauta hiilidioksidia ilmakehään, kuten aurinko-, tuuli-, vesi- ja ydinvoimaa.

 

Jätteiden, roskien ja pakkausten lajittelu ja kierrättäminen on myös osa kestävyystyötämme, ja pyrimme kierrättämään 90 prosenttia kaikesta tuottamastamme jätteestä. Ruotsin pakkausmateriaali- ja lehtikeräyksestä vastaavan FTI:n (Förpacknings- och tidningsinsamlingen) jäsenenä autamme rahoittamaan pakkausten kierrätystä Ruotsin tuottajavastuulain mukaisesti.

Sinua varten

Kun ostat meiltä, haluamme, että tunnet meidän kantavan vastuumme. Haluamme, että tietoiset valinnat, joita teemme toiminnassamme eri puolilla maailmaa ja kotimaassa, tavoittavat myös sinut, asiakkaamme. Kassit, joissa kuljetat ostoksesi kotiin, ovat sekä ilmastokompensoituja että biohajoavista materiaaleista valmistettuja.

 

Jos teet ostoksia verkkokaupassamme, tuotteet kerätään varastossamme sähkötrukilla ja toimitetaan kierrätysmuovista valmistetuissa pusseissa. Kaikki Ruotsissa sijaitsevan logistiikkakeskuksemme ostamat pahvilaatikot ovat FSC-sertifioituja, mikä tarkoittaa, että metsää, josta paperimassa on peräisin, on hoidettava ja kaadettava kestävällä tavalla.

 

Huolehdimme myös siitä, että kaikissa pakkauksissamme on selkeä kierrätysmerkintä, jotta sinun on helppo kierrättää ne oikein. Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä kaikkien koiranomistajien kannalta – kaikki kakkapussimme on valmistettu kierrätysmuovista ja kaikki pehmeät petimme on täytetty kierrätysmateriaalilla. Uskomme, että niiden päällä nukkuu erityisen hyvin.